YARIN (16.06.2012) LYS 1.OTURUM;İŞTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE SINAV TEKNİĞİ!!


SINAV TARİHLERİ

2012 LYS Ne Zaman Yapılıyor? ÖSYM’nin yaptığı resmî açıklamaya göre 2012 LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sınav tarihleri belli oldu. başvuruları biten LYS sınav tarihleri aşağıda belirtildi. YGS’den mevcut baraj puanını aşan adaylar isterlerse LYS’ye de başvuru yapabilecekler. 2012 LYS Sınav tarihleri ise aşağıdaki şekilde:
Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik-Geometri)
2012-LYS1  16.06.2012
Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil)
2012-LYS5 16.06.2012
Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler)
2012-LYS4 17.06.2012
Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya)
2012-LYS3 23.06.2012
Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri)
2012-LYS2 24.06.2012

(kaynak:eokulegitim.com)





SINAV TEKNİĞİ


   Yanıt kağıdında yapılacak işlemler :
* Sınavlarda mutlaka kaliteli kurşun kalem ile kalem açacağı ve yumuşak beyaz silgi kullanın.
* Sınavlarda yanıt kağıdı üzerinde istenen kişisel bilgileri ve gerekli kodlamaları sınav başlamadan önce yapın. Böylece zaman kaybınızı önlenmiş olursunuz.
* Yanıt kağıdında, seçenekleri sembolize eden boşlukları, normal koyuluktaki bir kalemle, taşırmadan tümüyle doldurun. Yanıt kağıdı üzerinde optik okuyucunun yanlış okumasına neden olacak farklı ve gereksiz işaretlemelerden kaçının.
Testlere ayrılması gereken süre :
Öğrenciler hangi teste ne kadar süre ayrılması gerektiğini sürekli düşünürler. Ancak bu konuda kesin bir zamanlama mümkün değildir. Çünkü her öğrencinin başarı düzeyi , anlama ve işlem yapma çobukluğu, başrılı olduğu test ve alanlar farklıdır. Bu nedenle bu tür zamanlamaları bireysel olarak denemeler sonucunda ortaya çıkarmanız en doğru olacaktır.
Soruları okuyup algılama:
* Testleri zamanında yetiştirmeme kaygısıla yanıtlamaya kalkmayın. Bu durumda, yanıtlayacağınız. soruların çoğu yanlış çakacaktır. Bunun yerinedikketli ve sakin bir şekilde soruları okuyup doğru yanıtlamak yararınıza olacaktır.
* Soruyu okumadan, çözmemeye karar vermeyin. Uzun olduğu için karmaşık ve zor sandığınız bir soru, belkide kolay yanıtlayacağınız bir sorudur.
* Bir sorunu ilk seçeneğinin doğru olduğunu düşünseniz bile, diğer seçenekleri okumadan kodlamaya kalkmayın.
* Soruları çözerken ilgili bir kaç konuyu beraber düşünmeye çalışın. Çünkü sorular bir kaç konunun korelasyonunu gerektirecek şekilde olabilir.
* Soruyu okurken yanıtı düşün. Düşündüğünüz yanıtı seçeneklerde arayın. Her seçeneğin soruyla ilişkisini arayın. Kesinlikle doğru olamıyacak seçenekleri eleyin.
Bu doğru seçeneği hızlı bir şekilde bulmanızı kolaylaştıracaktır.
* Soruları bir bütün olarak algılayabileceğiniz bir hızda okuyun. Aksi takdirde sorunun ne istediğini anlamakta zorlanırsınız veya soruyu bir kaç kez okumak zorunda kalırsınız.
* Soru içinde neden sonuç ilişkisini bulmaya çalışın. Sorunun ne kadar basit hale geldiğini göreceksiniz.
Soru tipleri :
* Sorulardaki altı çizili sözcüklere ve pekiştirme sözcüklerine ( en çok, kesinlikle, değildir v.b ) özellikle dikkat edin.
* Bazı sorularda bir kaç belli özellikteki ifadenin seçimi istenir.
I.............................. II..........................
III........................... IV.........................
Bu tip sorularda soru cümlesi okunduktan sonra ifadelerin seçimine geçilmesi zaman kazandıracaktır. Ayrıca seçenekler de yol gösterici rol oynar. Örneğin soruya göre I. ve IV. maddeler doğru ifadelerdir. İfadeleri okurken IV. ifadenin kesin doğru olduğuna II. ifadenin kesin yanlış olduğuna karar verdiniz. Buna göre A ve D seçenekleri kalıyor. Bundan sonra I. ve III. seçeneklerden birinin veya ikisinin doğru olduğuna karar vermek, sonucu kesinleştirecektir.
* Şekilli sorularda, şekilde gerçekleşen olayı ortaya koymak, verileri şekil üzerine aktarmak, verileri daha doğru kullanmanıza, istenileni kolayca bulmanıza yardımcı olur.
* Eğer soru grafik içeriyorsa önce grafiği yorumlayın. Daha sonra diğer verileri kullanarak sorunun çözümünü geçin.
* Soru cümlesi” kesinlikle” sözcüğüyle bitiyorsa doğru seçenek, soruda verilere göre geçerli ve gerçekleşebilir olur.
* Soru cümlesi “olabilir” sözcüğüyle bitiyorsa doğru seçenek, soruda belirtilen koşullarda hem “gerçekleşebilir” hem de “gerçekleşmeyebilir”. Yani olasılık durumu söz konusudur.
* Türkçe testinde paragraf ve açıklamalı soruları çözerken önce soruyu okuyun. Sorunun ne istediğini anladıktan sonra paragrafı okumaya geçin.
* Bütün bu soruları yanıtlamak zorunda değilsiniz. Her testte, zorluk dercesi farklı olan testler bulunur.Bilginizin yetersiz olduğu veya hiç bilginiz olmayan konulardaki soruları mutlaka boş bırakın.
- Dikkat edilecek diğer noktalar.
* Sorulara verdiğiniz yanıtlarda arka arkaya üçten fazla seçenek işaretlemişseniz o soruları tekrar gözden geçirin. Böyle durumlarda bir soruda yanlış yapma olasılığınız yüksektir.
- Bir soru için birden fazla seçenek işaretlememeye özen gösterin.
* Geçen süreyi kesinlikle düşünmeyin. Kalan süreyi en iyi şekilde kullanın.
*Testler arsında bir dakikalık dinlenme araları verirseniz kendiniz teste hazırlamış olursunuz.
* O anda çözemediğiniz ancak daha sonra hatırlayabileceğiniz soruların önlerine( ?) koyunuz.
* Sorunun yanıtı olmayacak seçeneklerin üzerine (X) işareti koyarak eleyebilirsiniz. Böylece az seçenek üzerinde durarak yanıtı bulmayı kolaylaştırmış olursunuz.
fizikbilgisi.com

Etiketler: , , ,

Yazar Hakkında

HaberPro profesyonel bir blogger haber temasıdır ve ücretsiz sunulmaktadır. Temayı indirmek ve özellikleirni detaylı incelemek için Tema sayfasını ziyaret ediniz.Teşekkürler Adsense Templates

0 yorum

Cevap yaz

REKLAM ALANI

REKLAM ALANI