Gazan MESOB'un Yönetiminde Geçen İki Yılını Anlattı.

 

 

Mesob Başkanı Gazan Yönetimdeki 2'inci Yılını Anlattı

 
Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan, birliği devraldıkları iki yıl boyunca yaptıkları çalışmaları anlattı.
Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan, birliği devraldıkları iki yıl boyunca yaptıkları çalışmaları anlattı. Gazan, birliğe üye 39 bin esnafın bulunduğunu, bunun 14 bininin faal durumda olduğunu kaydetti.

MESOB Yönetim Kurulu olarak görevi devraldıkları iki yıldan beri esnafa hizmet verdiklerini ifade eden Gazan, "Geçen yıl ve bu yılın ocak ayında birinci yılımıza ait değerlendirmeyi kamuoyu ile paylaşmıştık. Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği olarak dolu dolu iki yılı geride bıraktık. Değerli esnaf ve sanatkarımızın özverisi ile birliğimiz her geçen gün daha güçlü bir konuma gelmektedir. Esnaf ve sanatkarımızdan aldığımız maddi manevi güçle geçtiğimiz günlerde kendimize ait bir esnaf hizmet binası temini ile ilgili çalışmalarımız sonuç verdi ve Yenişehir Türk Telekom civarında hazineye ait taşınmazı 49 yıl süreli irtifak hakkı tesisi yoluyla sağladık. Bu arsayı esnaf birlik hizmet ve eğitim binası şeklinde tesis ederek, esnafımızın hizmetine sunarak esnafımızın daha rahat hizmet almasını sağlayacağız. Tüm odalarımızı da bu binada tek çatı altında toplayacağız. Her ay il merkezinde ve ilçelerinde olağan toplantılarımızı yaparak, yönetim kurulu üyelerimizle merkez ve ilçemiz esnaf ve sanatkarımızın dilek ve şikayetlerini dinleyip, ilgili yerlere yazılı ve sözlü şekilde dile getirdik" dedi.

"GENÇLERE İŞ SAHASINA İLK ADIMLARINI ATMALARINI SAĞLADIK"

İş kurmak isteyen gençlere girişimcilik kursları açarak iş sahasına ilk adımlarını atmalarını sağladıklarını anlatan Gazan, şunları kaydetti:

"2011 Ağustos ayında TESK kapsamında mesleki eğitim uygulaması yapılmayan meslek dallarındaki (ıtriyat parfümeri, ayakkabı tamirciliği, zücaciyecilik, yumurta-tavuk satışı, kıraathane, pide-lahmacun imalatçılığı gibi) esnaflarımızın sınavsız ustalık ve esnaflık belgesi almalarını sağladık. Esnaf sanatkarımız ve kamuoyu ile daha hızlı ve sağlıklı iletişim sağlamak için www.mardinesob.com adresli internet sitesini kurduk. 2011 Şubat ayında, 6111 sayılı Torba Kanun ile esnaf ve sanatkarımızın oda aidatlarına ait gecikme faizlerinin tamamının silinmesi şeklinde uygulanan yapılandırmadan tüm odalarımızı bilgilendirdik. KOSGEB kredilerinin, esnaf ve sanatkarımız tarafından kullandırılmalarını sağladık. Esnaf ve

sanatkarımızın KOSGEB başvurularının başından sonuna hazırlanmasında ve başvurusunda örnek bir çaba gösterdik. Birliğimiz yıl boyu birçok bilgilendirme, eğitim seminerleri, toplantı ve törenler gerçekleştirirken, ziyaretlerde bulundu ve ziyaretlere de ev sahipliği yaptı. Üyelerimizin yararına sağlık kurumları ve bankalarla protokoller imzalandı. Mardin merkezde 9 oda, Kızıltepe ilçemizde 5 oda, Nusaybin-Midyat-Derik ilçelerimizde 2'şer odamız, Mazıdağı'nda ise tek odamız bulunmaktadır. Toplam 21 oda ve 4 esnaf şubemiz bulunmaktadır."

Gazan, önümüzdeki yıllarda da çalışmalarına hız vererek esnafın daha iyi hizmet almasını sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Etiketler:

Yazar Hakkında

HaberPro profesyonel bir blogger haber temasıdır ve ücretsiz sunulmaktadır. Temayı indirmek ve özellikleirni detaylı incelemek için Tema sayfasını ziyaret ediniz.Teşekkürler Adsense Templates

0 yorum

Cevap yaz

REKLAM ALANI

REKLAM ALANI