Şırnak'ta 2 deprem

Şırnak'ta iki dakika arayla 5.5 ve 4.0 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 08.50'de İkizce'de 4.0 ve saat 08.52'de Silopi ilçesine bağlı Pınarönü köyünde 5.5 büyüklüğünde iki deprem kaydedildi.

Deprem, Mardin, Siirt ve Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki yerleşim birimlerinde de hissedildi.

Vali Vahdettin Özkan: "Can kaybı yok"

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, "Depremlerde can kaybı yok. Şırnak merkezde Bahçelievler Mahallesindeki Külliye Camisinde hasar var" açıklamasını yaptı.

Van'dan Şırnak'a 10 kişilik ekip gönderildi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD), 5.5 büyüklüğünde deprem yaşanan Silopi'ye Van'dan 10 kişilik ekip gönderildiğini bildirdi.

AFAD'tan yapılan yazılı açıklamada Şırnak'ın Silopi ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrasında Silopi Kaymakamlığı ve Şırnak Valiliği ile yapılan görüşmeler sonucu ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığının tespit edildiğine dikkat çekildi. Açıklamada, "Bununla birlikte; AFAD Başkanlığı'nca tedbir amaçlı olarak, Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 10 kişilik bir ekip bölgeye gönderilmiştir. AFAD Başkanlığı tarafından bölgedeki deprem aktivitesi 7/24 sürekli izlenmektedir" denildi.

Türk Kızılayı, Silopi'de durum tespit çalışmalarına başladı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrasında Türk Kızılayı afet müdahale ekipleri ile alanda durum tespit çalışmalarına başladı.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Silopi'de meydana gelen depremin ardından bölgedeki çalışmaları koordine etmek üzere Ankara Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nde acil kriz masası oluşturulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Doğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden (Muş) afet müdahale uzmanlarından oluşan ekipler bölgede tespit çalışmaları yapmak üzere yola çıktı. Deprem bölgesinden sağlıklı bilgiler alabilmek adına görüşme yapılan yerel makamlar, ilk tespitlere göre depremin can ve mal kaybına yol açmadığını, halkta deprem sonucu panik oluşturduğunu bildirdi. Tedbir amaçlı Kızılay'ın bölgeye yakın lojistik merkezlerinden çadır ve afet malzemeleri araçlara yüklenmeye başlandı. İhtiyaç halinde bölgeye ek personel ve yardım malzemesi ulaştırılması için tüm hazırlıklar tamamlandı" denildi.

samanyoluhaber
Etiketler:

Yazar Hakkında

HaberPro profesyonel bir blogger haber temasıdır ve ücretsiz sunulmaktadır. Temayı indirmek ve özellikleirni detaylı incelemek için Tema sayfasını ziyaret ediniz.Teşekkürler Adsense Templates

0 yorum

Cevap yaz

REKLAM ALANI

REKLAM ALANI