Midyat Kanalizasyon Şebeke Çalışması Sürüyor


Midyat Belediyesi tarafından yapımına başlanan 17 kilometrelik kanalizasyon şebekesi projesi bitme aşamasına geldi


Midyat Belediyesi tarafından yapımına başlanan 17 kilometrelik kanalizasyon şebekesi projesi bitme aşamasına geldi
Mardin'in Midyat Belediyesi tarafından yapımına devam edilen 17 kilometrelik kanalizasyon şebekesi projesi bitme aşamasına gelindi.
Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledi. İncelemelerinin ardından Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Nasıroğlu, yıllardır ihmal edilen ve atıkları açıktan akan Gölcük, Sanayi ve Seyitler Mahalleri arasında kanalizasyon çalışması başlattıklarını belirtti.

Kanalizasyon çalışmalarında incelemelerde bulunmak için Belediye Meclis üyesi Cazım Aslan, ile birlikte Belediye Fen İşleri Müdürü Şükrü Çelebi den son çalışmalar hakkında bilgi aldılar. 
Nasıroğlu, “Kenti dev bir şantiyeye dönüştürecek projenin tamamlanmasıyla kent yeni bir çehreye kavuşacak. Bahçelievler, Seyitler, Cumhuriyet, Gölcük ve Sanayi Mahalleleri'ni de kapsayan şehrin ana hat kanalizasyon çalışmaları için mutlu sona gelindi.”dedi.
Bir şehirde en önemli sorunun su ve kanalizasyon olduğunu ve bu nedenle alt yapıdaki eksikleri gidermeye çalıştıklarını belirten Nasıroğlu, “seçimlerde ilk fırsatta Midyat'ın kanalizasyon sorununa çözüm getirmek için söz vermiştik. Midyat’ta kanalizasyonun artık sorun olmaktan çıkacaktır. Projeyi kendi imkânlarımız ile 12 milyon liraya mal edeceyiz. Amacımız imkanlarımız elverdiği sürede Midyat’ın tarihi, turistik bir ilçe ye yakışır ve yaşanabilir bir kentin olması için çalışmalarımızı sürdürmektir.”
Nasıroğlu, "Yapılacak çalışma 150 bin nüfusu yerleşimin atıklarını taşıyabilecek kapasitededir. Ana ve ara bağlantılar ile 15 kilometre uzunluğunda olacak. Korige boru döşenerek yapılacak olan kanalizasyon şebekesi yaklaşık 12 milyon TL'ye mal olacak. İnşallah kanalizasyon şebekesini bir yılda tamamlanıp Midyat halkının hizmetine sunacağız. Bu sayede yerleşim alanının yıllardır süren kanalizasyon sıkıntısı kökten bitmiş olacaktır." diye konuştu.
Yaklaşık 12 milyon liraya mal olacak olan kanalizasyon çalışmasının, 150 bin nüfusu taşıyabilecek kapasitede olması ve 1 yılda tamamlanması hedefleniyor.

kaynak:midyatgazete.com
Etiketler: ,

Yazar Hakkında

HaberPro profesyonel bir blogger haber temasıdır ve ücretsiz sunulmaktadır. Temayı indirmek ve özellikleirni detaylı incelemek için Tema sayfasını ziyaret ediniz.Teşekkürler Adsense Templates

0 yorum

Cevap yaz

REKLAM ALANI

REKLAM ALANI